Skip links

Παιδιά

Αποκατάσταση ακοής για παιδιά

Η απώλεια ακοής στα παιδιά είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίζεται με άμεση και εξειδικευμένη προσοχή. Η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη αντιμετώπιση είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των γλωσσικών και κοινωνικών δεξιοτήτων του παιδιού. Ειδικοί λογοθεραπευτές και ακουολόγοι αξιολογούν την κατάσταση και προσαρμόζουν προγράμματα αποκατάστασης ακοής για τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Δεν ακούω καλά - Τι σημαίνει τελικά;

gia paidia

Η απώλεια ακοής σε παιδιά δεν είναι απλώς μια φυσιολογική περίπτωση όπως στους ενηλίκους.

Αν ένα παιδί δεν ανταποκρίνεται όπως αναμένεται στη φωνή των γονιών, αυξάνει την ένταση της τηλεόρασης ή αντιμετωπίζει δυσκολίες στην άρθρωση των λέξεων, μπορεί να πρόκειται για προβλήματα ακοής.

Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της γλώσσας, την αλληλεπίδραση με τα άλλα παιδιά, αλλά και τη γενικότερη ποιότητα ζωής του παιδιού. Πολλές φορές, τα παιδιά δεν μπορούν να εκφράσουν τη δυσφορία τους ή να εξηγήσουν την κατάστασή τους, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντική την έγκαιρη διάγνωση.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητη η άμεση αξιολόγηση από ειδικούς για να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη απώλειας ακοής και να καθοριστεί το εύρος της.

Ποιες είναι οι αιτίες της παιδικής βαρηκοΐας;

Πολλοί παράγοντες ενδέχεται να προκαλέσουν βαρηκοΐα στα βρέφη και στα παιδιά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Οι κυριότερες προγεννητικές αιτίες είναι:

 • Κληρονομικότητα (ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό)
 • Επιπλοκές κατά την κύηση
 • Λοιμώξεις της εγκύου κατά τη διάρκεια της κύησης (π.χ. ερυθρά, κυτταρομεγαλοϊός, τοξοπλάσμωση)
 • Γενετικά σύνδρομα (π.χ. Ushers, Alport, Crouzon)  

Οι κυριότερες μεταγεννητικές αιτίες είναι:

 • Πρόωρη γέννηση με βάρος μικρότερο από 1500 γραμμάρια
 • Επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού (π.χ. οξύς τοκετός, παραμονή στην εντατική μονάδα φροντίδας νεογνών, σοβαρός ίκτερος, οξυγονοθεραπεία)
 • Λοιμώξεις του νεογνού (π.χ. μηνιγγίτιδα, ιλαρά, παρωτίτιδα)
 • Συχνές και επανειλημμένες μολύνσεις στο αυτί
 • Έκθεση σε πολύ δυνατούς θορύβους, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα

Ποιες είναι οι ενδείξεις της παιδικής βαρηκοΐας;

Η έγκαιρη ανίχνευση των προβλημάτων ακοής είναι ζωτικής σημασίας, γιατί τα  παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν καθώς μιμούνται τους ήχους που ακούνε. Η πιο κρίσιμη περίοδος για την ομιλία των παιδιών και την ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας τους είναι κυρίως πριν από την ηλικία των 4 χρονών. Γι’ αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίζονται εγκαίρως οποιαδήποτε σημάδια υποδηλώνουν απώλεια ακοής.

Ένα βρέφος κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους εμφανίζει κάποιες χαρακτηριστικές συμπεριφορές που σχετίζονται με την ακοή του:

 • Ξαφνιάζεται ή τινάζεται στο άκουσμα ενός ξαφνικού ήχου.
 • Αναγνωρίζει τη φωνή των γονιών του κατά την ηλικία των 3 μηνών.
 •  Στρέφει τα μάτια ή το κεφάλι προς την κατεύθυνση του ήχου στην ηλικία των 6 μηνών.
 • Μιμείται ήχους ή προφέρει και κάποιες λέξεις, όπως «Μαμά» ή «bye-bye» στην ηλικία των 12 μηνών.

Οι κυριότερες ενδείξεις για ένα νήπιο που ενδεχομένως παρουσιάζει απώλεια ακοής είναι:

 • Περιορισμένη ή πλήρης απουσία λόγου
 • Συχνές απροσεξίες και άλλες μαθησιακές δυσκολίες
 • Έλλειψη πλήρους ανταπόκρισης σε μια συνομιλία ή ακατάλληλη απάντηση σε μία ερώτηση.

Τα παιδιά προσχολικής ή σχολικής ηλικίας που αντιμετωπίζουν απώλεια ακοής έχουν τις ακόλουθες ενδείξεις:

 • Αυξάνουν υπερβολικά την ένταση της τηλεόρασης
 • Δεν ανταποκρίνονται όταν κάποιος τα καλεί ή απαντούν ακατάλληλα σε ερωτήματα
 •  Παρουσιάζουν προβλήματα άρθρωσης ή καθυστερούν να μιλήσουν
 • Αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα
 • Παρακολουθούν άλλους για να μιμηθούν αυτό που κάνουν
 • Παραπονιούνται για πόνο στα αυτιά ή θορύβους στο κεφάλι

Η σημασία της προληπτικής φροντίδας
για την ακοή των παιδιών

Untitled design (59)

Η πρώιμη ανίχνευση, η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση της απώλειας ακοής είναι καθοριστικής σημασίας τόσο στην ανάπτυξη λόγου και ομιλίας όσο και στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών.

Τα βρέφη πρέπει να εξετασθούν σύντομα μετά τη γέννησή τους. Η ανιχνευτική εξέταση είναι καλύτερα να γίνεται μεταξύ της 10ης και 21ης μέρας μετά τη γέννηση. Σε περίπτωση που το παιδί σας δεν έχει υποβληθεί σε τέτοια εξέταση, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής για να προγραμματίσετε μία προληπτική εξέταση ακοής.

Η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση της απώλειας ακοής για ένα βρέφος είναι ζωτικής σημασίας, διότι εάν καθυστερήσει η διάγνωση ενδεχομένως να εμφανιστούν προβλήματα στην εκμάθηση και την ομιλία. Πολλές έρευνες αναφέρουν ότι τα  παιδιά με απώλεια ακοής που λαμβάνουν έγκαιρα την απαιτούμενη στήριξη, αναπτύσσουν καλύτερα τις γλωσσικές ικανότητες τους, σε σχέση με άλλα παιδιά που δεν λαμβάνουν την κατάλληλη στήριξη.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναλογιστεί κανείς το άγχος και τη δυσφορία που αισθάνεται τόσο το παιδί με βαρηκοΐα όσο και η οικογένεια του, αφού το παιδί αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί δυσκολεύεται να μάθει απλά πράγματα και η οικογένεια του δεν μπορεί να καταλάβει που οφείλεται η χαμηλή σχολική επίδοση του παιδιού τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, τα προβλήματα ακοής σε παιδιά που είχαν κάποια μόλυνση, ένα τραύμα ή εκτέθηκαν σε επιβλαβή επίπεδα θορύβου, δεν εμφανίζονται αμέσως αλλά αργότερα κατά την παιδική τους ηλικία.

Η πρώιμη ανίχνευση και διάγνωση της βαρηκοΐας είναι σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού. Το επόμενο εξίσου σημαντικό βήμα είναι η αντιμετώπιση της βαρηκοΐας με τελικό στόχο την καλύτερη ανάπτυξη των γλωσσικών δυνατοτήτων, των γνώσεων και της κοινωνικής ένταξης του βαρήκοου παιδιού. Ανάλογα με το βαθμό και το μέγεθος της βαρηκοΐας μπορεί να χρειαστεί και λογοθεραπεία για την πλήρη και ταχύτερη ανάπτυξη του παιδιού.

Η πορεία προς την αποκατάσταση

Στα Κέντρα Ακοής DR GEORGE, ο κόσμος των παιδιών που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην ακοή μεταμορφώνεται μέσα από την εξειδικευμένη φροντίδα και τη χρήση τεχνολογικών λύσεων, όπως τα ακουστικά βαρηκοΐας που προσφέρουμε. Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της απώλειας ακοής σε παιδική ηλικία ξεκινά από την πρώιμη ανίχνευση, και εδώ παίζει κρίσιμο ρόλο η ενεργή συμμετοχή και ενημέρωση των γονέων.

Τα ακουστικά  βαρηκοΐας που προσφέρουμε, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις μοναδικές ανάγκες των παιδιών σε κάθε φάση της ανάπτυξής τους. Είναι ανθεκτικά, εύχρηστα και προσαρμόζονται εύκολα στον ενεργητικό τρόπο ζωής ενός παιδιού, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακοής σε κάθε στιγμή της ημέρας. Με τη χρήση των ακουστικών βαρηκοΐας, τα παιδιά μπορούν να εξερευνούν, να μαθαίνουν και να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις γλωσσικές, κοινωνικές και ακαδημαϊκές τους ικανότητες.

Παράλληλα, η ομάδα μας προσφέρει πλήρη υποστήριξη και εκπαίδευση στους γονείς για τη σωστή χρήση, συντήρηση και προσαρμογή των ακουστικών βαρηκοΐας, καθώς επίσης και συμβουλές για το πώς να ενσωματώσουν επιτυχώς τα ακουστικά στην καθημερινότητα του παιδιού. Τα ειδικά προγράμματα που αναπτύσσουμε για τα παιδιά και τις οικογένειες τους, στοχεύουν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία.

Ακούστε τη ζωή, μαζί μας!

Στα Κέντρα Ακοής  DR GEORGE έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον με την κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό για την παροχή υπηρεσιών και εξατομικευμένης φροντίδας ακοής για κάθε ηλικία.

This website uses cookies to improve your web experience.

Μαρία Δημητρίου

Λειτουργός Εξυπηρέτησης


Η Μαρία Δημητρίου κατάγεται από την Αραδίππου και είναι Λειτουργός Εξυπηρέτησης στα Κέντρα μας στη Λάρνακα.

Με περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των ακουστικών βαρηκοΐας, η Μαρία αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας μας και είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου μας και για την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας στη Λάρνακα. Μερικές από τις αρμοδιότητες της είναι: η συντήρηση και ο καθαρισμός των ακουστικών βαρηκοΐας, ο προγραμματισμός των ραντεβού, η τιμολόγηση, η διεκπεραίωση πληρωμών καθώς επίσης η παραλαβή προμηθειών και ακουστικών.

Η Μαρία προσπαθεί πάντα να κάνει τους άλλους να χαμογελούν και να νιώθουν άνετα, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν από το ραντεβού τους.

Αυτό που κάνει την Μαρία ξεχωριστή είναι η ευγένεια της, η καλοσύνη της και η αυθεντικότητα της.

Της αρέσουν τα ταξίδια και τα ψώνια.

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; George Clooney
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου 
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Μακαρόνια
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Η Καραϊβική
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Αυθεντική 

Έλενα Πέτρου

M.Sc.
Office Manager

Η Έλενα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία.

Από μικρή τις άρεσαν οι  γλώσσες.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έζησε για ένα εξάμηνο στην Ανδαλουσία όπου γνώρισε και αγάπησε την ισπανική γλώσσα και πολιτισμό.

Ήρθε σε επαφή με την κυπριακή νοηματική γλώσσα μέσω  φίλων της  και τα τελευταία χρονιά εντάχθηκε σε μια μικτή χορωδία ακούοντων και κωφών ατόμων.

Οι καθημερινές της υποχρεώσεις περιλαμβάνουν την υποδοχή  πελατών, προγραμματισμό ραντεβού, διεκπεραίωση πληρωμών, παροχή βοήθειας  στου πελάτες σε θέματα χορηγιών, παραγγελία και παραλαβή προμηθειών, καθώς και έλεγχο  καθαρισμού και συντήρησης στα ακουστικά βαρηκοΐας των ασθενών.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την  γυμναστική, την ζωγραφική, τις χειροτεχνίες και της αρέσει να ακούει podcast.

Το αγαπημένο της απόφθεγμα είναι «Αν δεν παίρνεις την  απάντηση που ψάχνεις, άλλαξε την ερώτηση!»

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Νόαμ Τσόμσκι
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? Το μυστικό στα μάτια της  (Αργεντινή, 2009)
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Τα γεμιστά της μαμάς μου!
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Λατινική Αμερική
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Υπεύθυνη

Λούκας Αντωνιάδης

M.Sc
Λειτουργός Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Από την Λεμεσό θεωρεί τον εαυτό του πολίτη του κόσμου. 

Aσχολείται με πολλά και διάφορα θέματα, εξυπηρετώντας πελάτες στην υποδοχή, παρακολουθώντας τις επιδόσεις της εταιρείας, σχεδιάζοντας ενέργειες μάρκετινγκ και ανάπτυξης των πωλήσεων, καθώς επίσης και αναπτύσσοντας την διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας. 

Κάτοχος πτυχίου στο Μάρκετινγκ από το ΤΕΙ Αθηνών και Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το CIIM – UoL. Εντάχθηκε στα Κέντρα μας το 2017 μετά από 10ετή και πλέον εμπειρία στους τομείς του Μάρκετινγκ, των Πωλήσεων και της Διοίκησης.  

Στον ελεύθερο του χρόνο περνά χρόνο με την οικογένεια και τα σκυλιά του και απολαμβάνει την θάλασσα.

Προσπαθεί κάθε μέρα να είναι μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Οικογένεια & φίλους
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου 
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Μακαρόνια 
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Γαλλική Πολυνησία  
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Εργατικό και ομαδικό 

Δέσποινα Σταυρή

M.Sc.
Υπεύθυνη Λειτουργίας και Διαφήμισης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σωτήρα Αμμοχώστου και τώρα μένει μόνιμα στη Λάρνακα.

Σπούδασε στην Αμερική και είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων στα Μαθηματίκα & Στατιστική και στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Murray State University και από το University of Tennessee, Knoxville.

Η Δέσποινα εντάχθηκε στην ομάδα μας το 2011 και είναι Υπεύθυνη Λειτουργίας και Διαφήμισης. Φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων μας, επιλύει τα καθημερινά θέματα που προκύπτουν, υλοποιεί τις διαφημιστικές καμπάνιες καθώς επίσης υποστηρίζει τις ανάγκες των ατόμων που μας επισκέπτονται. 

Της αρέσει να παρακολουθεί σεμινάρια για μαρκετινγκ, διοίκηση επιχειρήσεων και αυτοβελτιώσης. Τον ελεύθερο της χρόνο τον αφιερώνει στην οικογένεια της και στον μονάκριβο γιο της. Λατρεύει τα βιβλία, την καλή παρέα και το ωραίο κόκκινο κρασί.

Αγαπημένες φράσεις που χρησιμοποιεί καθημερινά είναι: Υγεία να έχουμε και όλα γίνονται και το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο για όλους.

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Keanu Reeves
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? Matrix
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Ότι φτιάξει η μαμά μου!!!
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Cruise to Alaska
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Ειλικρινής

Βάνια Αγαθοκλέους

H.A.D., B.Sc.
Ακουοπροθετιστής

Η Βάνια Αγαθοκλέους γεννήθηκε στη Λεμεσό και μεγάλωσε στο Πισσούρι. Eίναι άρτια εκπαιδευμένη Ακουοπροθετιστής. Εντάχθηκε στα Κέντρα μας το 2021 έπειτα από 5ετή εμπειρία ως Λογοθεραπεύτρια. Aσκεί καθήκοντα Aκουοπροθετιστή στα Κέντρα Ακοής DR GEORGE σε Λεμεσό και Λάρνακα.

Είναι κάτοχος πτυχίου Λογοθεραπείας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως Ακουοπροθετιστής.

Ενημερώνεται διαρκώς για τις πιο σύγχρονες μεθόδους επιλογής, εφαρμογής και ρύθμισης ακουστικών βοηθημάτων και αποκατάστασης της ακοής συνεχίζοντας την εκπαίδευση της παρακολουθώντας σεμινάρια.

Της αρέσει η δουλειά της, γιατί βοηθά τον κόσμο να επαναφέρει τους ήχους της ζωής, κάνοντας την καθημερινότητα τους καλύτερη. Ακούει τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά και με βάση τις δικές του επιθυμίες , προτείνει τις καλύτερες λύσεις για καλύτερη ακοή και βελτιωμένη ποιότητα ζωής. Το να βλέπει ένα χαμόγελό στο πρόσωπο τους όταν ακούνε και πάλι τους όμορφους ήχους της ζωής την γεμίζει με ικανοποίηση.

Στον ελεύθερο της χρόνο, η Βάνια χαλαρώνει κάνοντας ιππασία. Τα Σαββατοκυρίακα λατρεύει να πηγαίνει για shopping therapy.

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Ιπποκράτης
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία; Prison Break 
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Μακαρόνια με θαλασσινά
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Μαλβίδες
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Εύθυμη και πρόσχαρη 

Χάρης Αντωνίου

H.A.D, B.Sc.
Ακουοπροθετιστής

Ο Χάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε Λεμεσό, στον Δήμο του Ύψωνα. Σπούδασε στην Λευκωσία και σήμερα διαμένει στην Αρεδιού χωριό της επαρχίας Λευκωσίας μαζί με την γυναίκα και το παιδί του.

Ως ειδικός ακουστικών βοηθημάτων, έλαβε μέρος σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Μέρος της εργασίας του είναι ο έλεγχος της ακοής, η επιλογή και ρύθμιση ακουστικών βοηθημάτων, καθώς και η ακουολογική και τεχνική υποστήριξη σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές πρακτικές.

Το πιο ωραίο μέρος της δουλείας του όπως λέει ο ίδιος, είναι η παροχή βοήθεια προς τους συνανθρώπους του. Το αγαπημένο του απόφθεγμα είναι: «η υποχρέωση κάθε ανθρώπου είναι να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο που έχει πάρει απ΄ αυτόν».

Του αρέσει να περνά τον ελεύθερο του χρόνο με την οικογένεια του, ασχολείται με τον αθλητισμό κάνοντας πολεμικές τέχνες, διαβάζει βιβλία αυτοβελτίωσης και λατρεύει να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ και podcast στο διαδίχτυο.

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Μπρους Λι
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? ROCKY
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Σουβλάκι Σιεφταλιές με πίκλα
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Ιαπωνία, Οκινάουα
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Ειλικρινής

Δρ Γιώργος Παναγιώτου

Au.D., CCC-A, FAAA
Κλινικός Ακουολόγος,
Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Δρ Γιώργος Παναγιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κίτι, Λάρνακα.

Είναι άρτια εκπαιδευμένος και εξαιρετικά καταξιωμένος Κλινικός Ακουολόγος με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην αποκατάσταση της ακοής όλων των ηλικιών. Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Κύπρο και ίδρυσε τα Κέντρα Ακοής DR GEORGE, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ακουολογικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Υπό την ηγεσία του, τα Κέντρα Ακοής DR GEORGE σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα απέκτησαν εξαιρετική φήμη για την παροχή ακουολογικών υπηρεσιών με επώνυμα ακουστικά βαρηκοΐας.

Ο Δρ Γιώργος Παναγιώτου είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Κλινική Ακουολογία από το East Tennessee State University, όπου διακρίθηκε ως ο φοιτητής με την καλύτερη επίδοση στο διδακτορικό πρόγραμμα.

Είναι κάτοχος τίτλου επαγγελματικής αρτιότητας από την Αμερικάνικη Εταιρία Λόγου και Ομιλίας (ASHA) και διπλωμάτων κατάρτισης και αρτιότητας από Αμερικάνικες και Ευρωπαϊκές εταιρείες ακουστικών βοηθημάτων.

Είναι επίσης μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Ακουολογίας (ΑΑΑ) και του Βασιλικού Συλλόγου Δημόσιας Υγείας (RSPH) Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Δρ Παναγιώτου εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στο Presvyterian Ear Institute, στην Κλινική Ear Associates, στο Νοσοκομείο των Βετεράνων Mountain Home και στις Ωτορινολαρυγγολογικές Κλινικές Watauga ENT και Greenville ENT των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αν και ο ελεύθερος του χρόνος είναι περιορισμένος του αρέσει να περνά χρόνο με την οικογένεια του και τον αγαπημένο του γιο. Ασχολείται με την γυμναστική, την ποδηλασία, την ξυλουργική και του αρέσει πολύ να παρακολουθεί Podcasts.

Το αγαπημένο του απόφθεγμα είναι, «Μόνο οι δυνατοί επιβιώνουν»

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Steve Jobs
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? Matrix
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Σουβλάκια
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Αλάσκα
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Αξιόπιστος