Skip links

Συχνές Ερωτήσεις

Απαντάμε στις δικές σας ερωτήσεις

Το ακουστικό βαρηκοΐας είναι μία μικρή ηλεκτρονική συσκευή που τοποθετείται πίσω ή μέσα στο αυτί, όπου ενισχύει τον ήχο, βελτιώνει την ακοή και βοηθά τα άτομα με απώλεια ακοής να απολαύσουν ξανά τους όμορφους ήχους.

Η επιλογή των ακουστικών βαρηκοΐας εξαρτάται από τον βαθμό της απώλειας ακοής και την καθημερινότητα του ατόμου με προβλήματα ακοής.

Η διάρκεια ζωής ενός ακουστικού εξαρτάται από την χρήση και κυρίως από την σωστή συντήρηση του. Τυπικά, ο κύκλος ζωής ενός ακουστικού βαρηκοΐας είναι από τέσσερα έως έξι χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες συντήρησης και καθαρισμού που θα σας δώσει ο ακουολόγος σας για να διασφαλίσετε την σωστή λειτουργία τους.

Ένα άτομο που φορεί ακουστικό βαρηκοΐας για πρώτη φορά χρειάζεται περίπου 2-4 εβδομάδες μέχρι να το συνηθίσει.

Σύμφωνα με έρευνες, η χρήση δύο ακουστικών βαρηκοΐας στα άτομα με μειωμένη ακοή και στα δύο αυτιά (αμφιτερόπλευρη βαρηκοΐα) επιφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, όπως: ανώτερη ποιότητα ήχου, καλύτερη διευκρίνιση και κατανόηση ομιλίας, ευχάριστη και ξεκούραστη ακοή, εύκολη αντίληψη της κατεύθυνσης του ήχου, καλύτερη και ισορροπημένη ακοή, ανακούφιση από τα βουητά και το ακουστικό νεύρο παραμένει ενεργό. Οι ειδικοί στα Κέντρα Ακοής DR GEORGE μπορούν να σας απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα και να σας προσφέρουν την πιο κατάλληλη λύση για εσάς αφότου πρώτα γίνει η εξέταση, γιατί η κάθε περίπτωση διαφέρει.   

Φυσικά και υπάρχει λύση. Τα ενδωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας εφαρμόζονται μέσα στον ακουστικό πόρο και είναι σχεδόν αόρατα. Ωστόσο, ο βαθμός της απώλειας ακοής και η ανατομία του αυτιού επηρεάζουν το αν είναι εφικτή αυτή η λύση.

Το κόστος ενός ακουστικού βαρηκοΐας ποικίλλει ανάλογα με το είδος του ακουστικού, τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του καθώς επίσης και από τον τυπό και βαθμό της βαρηκοΐας. Στα Κέντρα μας έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε ακουστικό βαρηκοΐας με Ευκολίες Αποπληρωμής χωρίς επιπλεόν επιβάρυνση.

Το «καλύτερο» ακουστικό βαρηκοΐας είναι αυτό που ταιριάζει και εφαρμόζει καλύτερα σε εσάς προσωπικά και ικανοποιεί τις ατομικές σας ανάγκες και προσωπικές επιθυμίες!

Συνήθως η εικόνα που έχουμε για ένα βαρήκοο άτομο είναι η εικόνα μίας γιαγιάς ή ενός παππού, που όσο και να τους φωνάζουν οι δικοί τους, δεν ακούνε ή ακούνε με δυσκολία. Τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα.

Επιστημονικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου το 10% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού παρουσιάζει κάποιο βαθμό βαρηκοΐας. Συγκεκριμένα, από το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού, 1 στους 5 άνω των 60, 1 στους 3 άνω των 70 και 1 στους 2 άνω των 80 παρουσιάζουν βαρηκοΐα γεγονός που καταδεικνύει ότι όσο μεγαλώνουμε αυξάνεται το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε βαρηκοΐα.

Εντούτοις, δεν είναι μόνο τα άτομα της τρίτης ηλικίας που μπορεί να έχουν απώλεια αφού σύμφωνα με τις έρευνες, το 35% των ατόμων με βαρηκοΐα είναι κάτω από 65 ετών. Περαιτέρω, 2-3 μωρά στα 1000 γεννιούνται με βαρηκοΐα και άλλα τόσα εξελίσσουν βαρηκοΐα τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Η τελευταία έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έδειξε ότι 1,1 δισεκατομμύρια έφηβοι και νεαροί ενήλικες βρίσκονται σε κίνδυνο να βλάψουν μόνιμα την ακοή τους, λόγω της συχνής έκθεσης σε επιβλαβή επίπεδα θορύβου (σε χώρους διασκέδασης) ή λόγω της κακής, μη ασφαλούς χρήσης διαφόρων συσκευών αναπαραγωγής ήχου και μουσικής.

Παρατηρήστε, εάν:

 • Δυσκολεύεται να κατανοήσει τους συνομιλητές του.
 • Ζητά επανειλημμένα από τους συνομιλητές του να επαναλάβουν αυτά που είπαν ή να μιλούν πιο δυνατά.
 • Δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τηλεόραση ή να ακούσει ραδιόφωνο σε φυσιολογική ένταση.
 • Αρνείται ότι έχει απώλεια ακοής και κατηγορεί τους άλλους ότι δεν μιλούν καθαρά.
 • Απομονώνεται και αποσύρεται από κοινωνικές δραστηριότητες και συζητήσεις.
 • Προσπαθεί να ελέγξει τις συνομιλίες μιλώντας ο ίδιος/η ίδια περισσότερο.
 • Νιώθει συχνά ένταση, κούραση και πονοκέφαλος λόγω της δυσκολίας στην ακοή.

ΝΑΙ. Η απώλεια ακοής μπορεί να προκαλέσει:

 • Δυσκολία στην επικοινωνία με μέλη της οικογένειας και φίλους
 • Άγχος, νευρικότητα και κατάθλιψη
 • Πονοκέφαλο και αυξημένη αρτηριακή πίεση
 • Απομόνωση, αποξένωση και απόσυρση
 • Εργασιακά προβλήματα

Ο έλεγχος ακοής είναι ανώδυνος και διακριτικός. Αποτελεί μία απλή, αλλά πολύ σημαντική διαδικασία για να εντοπιστεί οποιαδήποτε απώλεια ακοής το συντομότερο δυνατόν, καθώς η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Κατ’ αρχήν να αναφέρουμε ότι το ακουογράφημα είναι μία ανώδυνη, μη επεμβατική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας ελέγχεται η ακοή μας και παίρνει πολύ λίγα λεπτά. Εκπέμποντας ήχους σε συγκεκριμένες συχνότητες και διαφορετικά επίπεδα έντασης, ελέγχουμε σε ποιο βαθμό ανταποκρίνεται το άτομο και μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε την ακοή και να προσδιορίσουμε, αρχικά, εάν υπάρχει ή όχι απώλεια ακοής και αν υπάρχει σε ποιο επίπεδο βρίσκεται. Το ακουογράφημα είναι μία γραφική παράσταση που απεικονίζει το επίπεδο της ακοής μας και με βάση τα αποτελέσματα μπορούμε να διακρίνουμε το βαθμό και το είδος της βαρηκοΐας που φέρει ένα άτομο.

Το πρώτο βήμα για τη σωστή αντιμετώπιση της απώλειας ακοής είναι η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση. Αν δεν συντρέχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή ή εγχείρηση, τότε η αποκατάσταση της ακοής γίνεται με την εφαρμογή ακουστικών βοηθημάτων. Με τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας διατηρείται η ποιότητα ακοής, και κατ’ επέκταση η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση. Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να  προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Περίπου 9 στους 10 χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας δηλώνουν βελτιωμένη ποιότητα ήχου κι επομένως βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας βοηθούν τον χρήστη να:

 • Βελτιώσει την ακουστική του ικανότητα
  • καταλάβει το συνομιλητή του πιο εύκολα
  • ακούσει τους προειδοποιητικούς ήχους οι οποίοι μπορούν ακόμη να σώσουν και τη ζωή του, π.χ. ήχοι αυτοκινήτων, κορναρισμάτων, ήχοι μηχανής, κλάμα μωρού, τηλέφωνο κλπ
  • ακούει τους ήχους υψηλής συχνότητας
 • επιστρέψει / αναπτύξει και πάλι τις κοινωνικές δραστηριότητες
 • προλάβει την κοινωνική απομόνωση και απόσυρση, το άγχος, την κατάθλιψη.
 • Αποκαταστήσει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του
 • Βελτιώσει την ποιότητα ζωής του και της οικογένειας του.

Έρευνα από το Αμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο Γήρανσης έδειξε ότι, τα άτομα τα οποία ακολουθούν κάποια θεραπευτική αγωγή (μέσω ακουστικών βοηθημάτων ή/και ιατρικής θεραπείας) αναφέρουν βελτιωμένη ψυχική και σωματική υγεία, καλύτερες οικογενειακές σχέσεις, υψηλότερη αυτοεκτίμηση και έντονη κοινωνική δραστηριότητα.

 • Τα ακουστικά δεν έχουν γίνει αποδεκτά πρώτα από το κοινωνικό σύνολο και μετά από το βαρήκοο άτομο
 • Οι περισσότεροι –κακώς- θεωρούν την βαρηκοΐα ως αναπηρία
 • Δεν γνωρίζουν αρκετά γι’ αυτό το θέμα ή υπάρχει κακή πληροφόρηση ή ακόμη και παραπληροφόρηση.
 • Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα ακουστικά είναι πολύ μεγάλα (εμφάνιση και αισθητική)
 • Πιστεύουν ότι βουίζουν στο αυτί. Τα ακουστικά σήμερα έχουν εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης του σφυρίγματος και ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ στο αυτί.

ΝΑΙ. Υπάρχει κρατική χορηγία η οποία επιχορηγεί:

Για συνταξιούχους (άνω των 65 ετών), το σχέδιο καθορίζει

 • Επιχορήγηση μέχρι €350 για αγορά ακουστικών κάθε πέντε χρόνια

Για εκ γενετής, το σχέδιο καθορίζει:

 • Επιχορήγηση μέχρι €1,000 για κάθε ακουστικό, κάθε τέσσερα χρόνια μέχρι την ηλικία των 18 ετών σε παιδιά εκ γενετής κωφά ή που εκδηλώνουν κώφωση μέχρι την ηλικία των 10 ετών.
 • Επιχορήγηση μέχρι €750 για κάθε ακουστικό κάθε πέντε χρόνια για ενήλικες εκ γενετής κωφούς ή που η κώφωσή τους εκδηλώθηκε μέχρι την ηλικία των 10 ετών.
 • Επιχορήγηση μέχρι €340 ανά ακουστικό για ενήλικες με πρακτική κώφωση, για τους οποίους δεν υπάρχει όφελος για ανάπτυξη ομιλίας και οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οπισθωτιαίο ακουστικό super power, που να βοηθά στη μερική αντίληψη περιβαλλοντικών ήχων και όχι στην αντίληψη ομιλίας-επικοινωνίας. Τα συγκεκριμένα ακουστικά λειτουργούν κυρίως ως προειδοποιητικά βοηθήματα, για λόγους ασφάλειας.

Επίσης, υπάρχουν και επιχορηγήσεις από κάποια άλλα ταμεία όπως: CYTA, AHK

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για τα αυτιά μας είναι να καθαρίζουμε με ένα χαρτομάντηλο ή μαλακό ύφασμα το κερί που έχει μεταφερθεί προς τα έξω, προς την είσοδο του αυτιού. Το κερί (κυψελίδα) είναι μέρος της άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού. Παράγεται από τους αδένες του δέρματος στο κανάλι του αυτιού και το προστατεύει από σκόνες, ακαθαρσίες και μικρόβια, ενώ η απουσία του μπορεί να οδηγήσει σε ξηροδερμία και φαγούρα. Το αυτί είναι αυτοκαθαριζόμενο όργανο και διαθέτει τον τρόπο να μεταφέρει από μόνο του το κερί από το εσωτερικό προς τα έξω, την είσοδο του αυτιού παρασύροντας τυχών σκόνη ή ακαθαρσία.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μπατονέτες, σπίρτα ή άλλα αντικείμενα για τον εσωτερικό καθαρισμό του αυτιού γιατί είναι πιθανόν να προκαλέσουμε συσσώρευση του κεριού στο εσωτερικό του αυτιού και άλλα ατυχήματα, όπως π.χ. διάτρηση τυμπάνου, απόφραξη με βαμβάκι ή τραυματισμό του ακουστικού πόρου. Δεν βάζουμε στα αυτιά μας τίποτε μικρότερο από το δάχτυλό μας! Αν χρειάζεται να γίνει κάτι περισσότερο, τότε κάποιος ειδικός μπορεί να το κάνει.

Εάν ο οργανισμός ενός ατόμου παράγει υπερβολικά μεγάλες ποσότητες κυψελίδας (κεριού) τότε συνίσταται η επίσκεψη σε ένα Ωτορινολαρυγγολόγο για πλύσιμο / καθαρισμό των αυτιών. Η μεγάλη ποσότητα κυψελίδας στο εσωτερικό του αυτιού μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του ακουστικού πόρου, πόνο, βουητό ακόμα και παροδική απώλεια ή μείωση της ακοής.

Όταν ένα άτομο χρησιμοποιήσει ακουστικά βαρηκοΐας για πρώτη φορά θα χρειαστεί περίπου 2-4 βδομάδες για να συνηθίσει τους νέους ήχους που επιστρέφουν και πάλι στη ζωή του.  Τα ακουστικά βαρηκοΐας σας θα σας επιτρέψουν να ακούσετε ήχους που δεν έχετε ακούσει για αρκετό καιρό – αυτό είναι εκπληκτικό αλλά στην αρχή μπορεί να σας φαίνονται ενοχλητικοί ή ακόμη να μην μπορείτε να τους αναγνωρίσετε ενώ τους έχετε ακούσει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε αφού ο εγκέφαλος σας θα μάθει γρήγορα και σε λίγο διάστημα κάποιους ήχους θα σταματήσει να τους δίνει σημασία. Άρα, όσο περισσότερο φοράτε τα ακουστικά σας, τόσο περισσότερους ήχους θα αντιλαμβάνεστε και θα απολαμβάνετε με την πάροδο του χρόνου. Επιτρέψετε στον εαυτό σας λίγες μέρες «προσαρμογής» και η ακοή σας θα είναι πιο ξεκούραστη και πιο απολαυστική.

Δεν μπορείτε να βρείτε την απάντηση στο ερώτημα σας;

This website uses cookies to improve your web experience.

Μαρία Δημητρίου

Λειτουργός Εξυπηρέτησης


Η Μαρία Δημητρίου κατάγεται από την Αραδίππου και είναι Λειτουργός Εξυπηρέτησης στα Κέντρα μας στη Λάρνακα.

Με περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των ακουστικών βαρηκοΐας, η Μαρία αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας μας και είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου μας και για την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας στη Λάρνακα. Μερικές από τις αρμοδιότητες της είναι: η συντήρηση και ο καθαρισμός των ακουστικών βαρηκοΐας, ο προγραμματισμός των ραντεβού, η τιμολόγηση, η διεκπεραίωση πληρωμών καθώς επίσης η παραλαβή προμηθειών και ακουστικών.

Η Μαρία προσπαθεί πάντα να κάνει τους άλλους να χαμογελούν και να νιώθουν άνετα, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν από το ραντεβού τους.

Αυτό που κάνει την Μαρία ξεχωριστή είναι η ευγένεια της, η καλοσύνη της και η αυθεντικότητα της.

Της αρέσουν τα ταξίδια και τα ψώνια.

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; George Clooney
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου 
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Μακαρόνια
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Η Καραϊβική
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Αυθεντική 

Έλενα Πέτρου

M.Sc.
Office Manager

Η Έλενα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία.

Από μικρή τις άρεσαν οι  γλώσσες.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έζησε για ένα εξάμηνο στην Ανδαλουσία όπου γνώρισε και αγάπησε την ισπανική γλώσσα και πολιτισμό.

Ήρθε σε επαφή με την κυπριακή νοηματική γλώσσα μέσω  φίλων της  και τα τελευταία χρονιά εντάχθηκε σε μια μικτή χορωδία ακούοντων και κωφών ατόμων.

Οι καθημερινές της υποχρεώσεις περιλαμβάνουν την υποδοχή  πελατών, προγραμματισμό ραντεβού, διεκπεραίωση πληρωμών, παροχή βοήθειας  στου πελάτες σε θέματα χορηγιών, παραγγελία και παραλαβή προμηθειών, καθώς και έλεγχο  καθαρισμού και συντήρησης στα ακουστικά βαρηκοΐας των ασθενών.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την  γυμναστική, την ζωγραφική, τις χειροτεχνίες και της αρέσει να ακούει podcast.

Το αγαπημένο της απόφθεγμα είναι «Αν δεν παίρνεις την  απάντηση που ψάχνεις, άλλαξε την ερώτηση!»

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Νόαμ Τσόμσκι
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? Το μυστικό στα μάτια της  (Αργεντινή, 2009)
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Τα γεμιστά της μαμάς μου!
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Λατινική Αμερική
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Υπεύθυνη

Λούκας Αντωνιάδης

M.Sc
Λειτουργός Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Από την Λεμεσό θεωρεί τον εαυτό του πολίτη του κόσμου. 

Aσχολείται με πολλά και διάφορα θέματα, εξυπηρετώντας πελάτες στην υποδοχή, παρακολουθώντας τις επιδόσεις της εταιρείας, σχεδιάζοντας ενέργειες μάρκετινγκ και ανάπτυξης των πωλήσεων, καθώς επίσης και αναπτύσσοντας την διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας. 

Κάτοχος πτυχίου στο Μάρκετινγκ από το ΤΕΙ Αθηνών και Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το CIIM – UoL. Εντάχθηκε στα Κέντρα μας το 2017 μετά από 10ετή και πλέον εμπειρία στους τομείς του Μάρκετινγκ, των Πωλήσεων και της Διοίκησης.  

Στον ελεύθερο του χρόνο περνά χρόνο με την οικογένεια και τα σκυλιά του και απολαμβάνει την θάλασσα.

Προσπαθεί κάθε μέρα να είναι μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Οικογένεια & φίλους
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου 
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Μακαρόνια 
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Γαλλική Πολυνησία  
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Εργατικό και ομαδικό 

Δέσποινα Σταυρή

M.Sc.
Υπεύθυνη Λειτουργίας και Διαφήμισης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σωτήρα Αμμοχώστου και τώρα μένει μόνιμα στη Λάρνακα.

Σπούδασε στην Αμερική και είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων στα Μαθηματίκα & Στατιστική και στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Murray State University και από το University of Tennessee, Knoxville.

Η Δέσποινα εντάχθηκε στην ομάδα μας το 2011 και είναι Υπεύθυνη Λειτουργίας και Διαφήμισης. Φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων μας, επιλύει τα καθημερινά θέματα που προκύπτουν, υλοποιεί τις διαφημιστικές καμπάνιες καθώς επίσης υποστηρίζει τις ανάγκες των ατόμων που μας επισκέπτονται. 

Της αρέσει να παρακολουθεί σεμινάρια για μαρκετινγκ, διοίκηση επιχειρήσεων και αυτοβελτιώσης. Τον ελεύθερο της χρόνο τον αφιερώνει στην οικογένεια της και στον μονάκριβο γιο της. Λατρεύει τα βιβλία, την καλή παρέα και το ωραίο κόκκινο κρασί.

Αγαπημένες φράσεις που χρησιμοποιεί καθημερινά είναι: Υγεία να έχουμε και όλα γίνονται και το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο για όλους.

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Keanu Reeves
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? Matrix
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Ότι φτιάξει η μαμά μου!!!
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Cruise to Alaska
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Ειλικρινής

Βάνια Αγαθοκλέους

H.A.D., B.Sc.
Ακουοπροθετιστής

Η Βάνια Αγαθοκλέους γεννήθηκε στη Λεμεσό και μεγάλωσε στο Πισσούρι. Eίναι άρτια εκπαιδευμένη Ακουοπροθετιστής. Εντάχθηκε στα Κέντρα μας το 2021 έπειτα από 5ετή εμπειρία ως Λογοθεραπεύτρια. Aσκεί καθήκοντα Aκουοπροθετιστή στα Κέντρα Ακοής DR GEORGE σε Λεμεσό και Λάρνακα.

Είναι κάτοχος πτυχίου Λογοθεραπείας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως Ακουοπροθετιστής.

Ενημερώνεται διαρκώς για τις πιο σύγχρονες μεθόδους επιλογής, εφαρμογής και ρύθμισης ακουστικών βοηθημάτων και αποκατάστασης της ακοής συνεχίζοντας την εκπαίδευση της παρακολουθώντας σεμινάρια.

Της αρέσει η δουλειά της, γιατί βοηθά τον κόσμο να επαναφέρει τους ήχους της ζωής, κάνοντας την καθημερινότητα τους καλύτερη. Ακούει τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά και με βάση τις δικές του επιθυμίες , προτείνει τις καλύτερες λύσεις για καλύτερη ακοή και βελτιωμένη ποιότητα ζωής. Το να βλέπει ένα χαμόγελό στο πρόσωπο τους όταν ακούνε και πάλι τους όμορφους ήχους της ζωής την γεμίζει με ικανοποίηση.

Στον ελεύθερο της χρόνο, η Βάνια χαλαρώνει κάνοντας ιππασία. Τα Σαββατοκυρίακα λατρεύει να πηγαίνει για shopping therapy.

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Ιπποκράτης
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία; Prison Break 
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Μακαρόνια με θαλασσινά
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Μαλβίδες
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Εύθυμη και πρόσχαρη 

Χάρης Αντωνίου

H.A.D, B.Sc.
Ακουοπροθετιστής

Ο Χάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε Λεμεσό, στον Δήμο του Ύψωνα. Σπούδασε στην Λευκωσία και σήμερα διαμένει στην Αρεδιού χωριό της επαρχίας Λευκωσίας μαζί με την γυναίκα και το παιδί του.

Ως ειδικός ακουστικών βοηθημάτων, έλαβε μέρος σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Μέρος της εργασίας του είναι ο έλεγχος της ακοής, η επιλογή και ρύθμιση ακουστικών βοηθημάτων, καθώς και η ακουολογική και τεχνική υποστήριξη σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές πρακτικές.

Το πιο ωραίο μέρος της δουλείας του όπως λέει ο ίδιος, είναι η παροχή βοήθεια προς τους συνανθρώπους του. Το αγαπημένο του απόφθεγμα είναι: «η υποχρέωση κάθε ανθρώπου είναι να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο που έχει πάρει απ΄ αυτόν».

Του αρέσει να περνά τον ελεύθερο του χρόνο με την οικογένεια του, ασχολείται με τον αθλητισμό κάνοντας πολεμικές τέχνες, διαβάζει βιβλία αυτοβελτίωσης και λατρεύει να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ και podcast στο διαδίχτυο.

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Μπρους Λι
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? ROCKY
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Σουβλάκι Σιεφταλιές με πίκλα
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Ιαπωνία, Οκινάουα
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Ειλικρινής

Δρ Γιώργος Παναγιώτου

Au.D., CCC-A, FAAA
Κλινικός Ακουολόγος,
Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Δρ Γιώργος Παναγιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κίτι, Λάρνακα.

Είναι άρτια εκπαιδευμένος και εξαιρετικά καταξιωμένος Κλινικός Ακουολόγος με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην αποκατάσταση της ακοής όλων των ηλικιών. Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Κύπρο και ίδρυσε τα Κέντρα Ακοής DR GEORGE, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ακουολογικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Υπό την ηγεσία του, τα Κέντρα Ακοής DR GEORGE σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα απέκτησαν εξαιρετική φήμη για την παροχή ακουολογικών υπηρεσιών με επώνυμα ακουστικά βαρηκοΐας.

Ο Δρ Γιώργος Παναγιώτου είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Κλινική Ακουολογία από το East Tennessee State University, όπου διακρίθηκε ως ο φοιτητής με την καλύτερη επίδοση στο διδακτορικό πρόγραμμα.

Είναι κάτοχος τίτλου επαγγελματικής αρτιότητας από την Αμερικάνικη Εταιρία Λόγου και Ομιλίας (ASHA) και διπλωμάτων κατάρτισης και αρτιότητας από Αμερικάνικες και Ευρωπαϊκές εταιρείες ακουστικών βοηθημάτων.

Είναι επίσης μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Ακουολογίας (ΑΑΑ) και του Βασιλικού Συλλόγου Δημόσιας Υγείας (RSPH) Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Δρ Παναγιώτου εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στο Presvyterian Ear Institute, στην Κλινική Ear Associates, στο Νοσοκομείο των Βετεράνων Mountain Home και στις Ωτορινολαρυγγολογικές Κλινικές Watauga ENT και Greenville ENT των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αν και ο ελεύθερος του χρόνος είναι περιορισμένος του αρέσει να περνά χρόνο με την οικογένεια του και τον αγαπημένο του γιο. Ασχολείται με την γυμναστική, την ποδηλασία, την ξυλουργική και του αρέσει πολύ να παρακολουθεί Podcasts.

Το αγαπημένο του απόφθεγμα είναι, «Μόνο οι δυνατοί επιβιώνουν»

 • Αν μπορούσες να δειπνήσεις με κάποιον, ποιος θα ήταν; Steve Jobs
 • Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία? Matrix
 • Ποιο είναι το αγαπημένο σου γεύμα; Σουβλάκια
 • Αν μπορούσες να ταξιδέψεις οπουδήποτε στον κόσμο, πού θα πήγαινες; Αλάσκα
 • Αν οι συνάδελφοί σου μπορούσαν να επιλέξουν μια λέξη για να σε περιγράψουν, ποια θα ήταν αυτή; Αξιόπιστος